Подарунки на Новий рік

Хорошим подарункам радіють усі. І дорослі, і діти. Особливо новорічним. Тим, які з'являються під ялинкою несподівано, вкриті сріблясту папір зі сніжинками і виявляються завжди саме теми - самими-самими. Здавалося б: чого простіше - попросив малюка написати лист Діду Морозу, прочитав його потайки, купив обгортковий папір і готово! А з дорослими і того простіше: можна взяти і запитати, що власне ти хочеш отримати в подарунок?

Щоправда, тоді втрачається ефект сюрпризу, дива, загадки, без якої новорічне свято неможливий. Правильно робити подарунки можуть не всі. Можна сказати, що це особливий талант. Тим не менше, мистецтва дарування та оформлення подарунка треба вчитися і вчити свою дитину.
Традиція підносити подарунки сходить до стародавніх часів. І в усі часи дбали не тільки і не стільки про цінність їх підносили речі, скільки про те, щоб порадувати нею людини. Адже подарунки ми даруємо не лише тому, що так прийнято, але й тому, що це приносить задоволення і дарувальнику, і одаровуваному. Згідно з японської мудрості: "якщо подарунок сподобався, значить, ти отдалПодаркі до нового року частину своєї душі".

Подарунки бувають різні: офіційні, гастрономічні, ювелірні і навіть живі. Правда, перш ніж дарувати останні, краще поцікавитися, як майбутній власник належить до тварин, а також до їх присутності в своєму будинку. Непристойно говорити про те, скільки коштує подарована річ, - до речі, рекомендується заздалегідь зняти ярлик, бирку і простежити, щоб обдарований не отримав подарунок разом з чеком. Приймаючи подарунок, потрібно відразу ж у присутності того, хто дарує зняти обгортку, подивитися, похвалити. Бажано, вручаючи подарунок, не мовчки потиснути руку, а сказати кілька теплих, відповідно до торжества, фраз - привітань, побажань.

Ціна подарунка залежить, головним чином, від 3-х умов. По-перше, від почуттів, з якими його дарують, по-друге, від того, наскільки він підходить до свята і особистості, і, по-третє, від манери дарувати. Непогано було б знати смак друзів, щоб подарувати те, що їм подобається. Якщо, вибираючи подарунок, ви шукаєте серед своїх речей те, що гірше, що вам не потрібно - це не подарунок! Якщо вам жаль с чем-то розлучатися, або ви віддаєте щось дороге вам з примусу когось із близьких родичів - це теж не подарунок. Куплене в поспіху "щось" - теж не подарунок! Простіше тим, у кого "золоті руки". Подарунок, зроблений спеціально для обдаровується, завжди припаде до душі - чи то вірш, малюнок, вишивка чи м'яка іграшка.

Подарунки малюкам
Для самого малюка новорічний подарунок, перш за все маленьке диво, і тому навряд чи під ялинку варто ховати щось подібне до нових зимових чобіт або зубної щітки. Для таких практичних подарунків краще вибрати інший час або піднести їх, як казковий дар, чарівний і незвичайний. Наприклад, про чобітки можна скласти дивну історію, що їх носив у дитинстві сам Дід Мороз. Новорічна ніч - це особливий час. Цей час казок і чудес, а значить і подарунок повинен бути дивовижним і казковим.

Варто приділити час його святкового оформлення, краще, якщо мама або тато зроблять це самі. Подарунок може несподівано з'явитися під ялинкою в яскраво-червоному мішку Діда Мороза, може висіти на західний манер на камінної полиці в вишитому чобітку, а може виявитися на ранок прямо під подушкою у нічого не підозрював синочок чи доньки. Або можна пошукати його разом з дитиною по заздалегідь підготовленій чарівної карті з Лапландії.

Для дівчинки будь-якого віку гарним подарунком буде ошатне плаття чи костюм. Зазвичай мама сама чудово знає, чого саме не вистачає в гардеробі її маленької модниці. Наприклад, теплу курточку чи пальто для маленької красуні теж можна піднести, як казкове вбрання. А якщо Ваша донька небайдужа до моди, то вона по достоїнству оцінить ошатний і красивий одяг відомих європейських фірм. Найбільшу радість і подив у малят викликають, як правило, ті речі, про які вони давно мріяли, але ніяк не могли отримати. Тому поставтеся уважніше до бажань своєї дитини. Напевно, коли Ви були з дитиною в магазині, він звертав увагу на конструктори, дерев'яні або м'які яскраві іграшки, машини або паровози.

Для малюка, який ще не може пояснити, подарунок теж повинен бути особливим, яскравим, несподіваним і святковим. Яскраві, що світяться і рухомі іграшки, підвішені над ліжком, що розвиває килимок, музичні іграшки - ось далеко не повний перелік подарунків для самих маленьких.

Старша дитина опише свої побажання у листі Дідові Морозу або в розмові з друзями. А мамі залишиться просто бути уважною до його мріям і спробувати втілити їх в реальність, навіть якщо для цього доведеться неабияк постаратися. Адже Новий рік буває тільки раз на рік, і саме тоді найбільше хочеться виконання бажань.

Відмінна ідея - влаштувати новорічне подання або спектакль
Задіювати можна не тільки всіх членів своєї родини, але й запрошених друзів разом з їхніми дітьми. Не так вже й складно самостійно змайструвати новорічні костюми і імпровізовані декорації. Якщо ж на це немає ні сил, ні часу, можна запросити людей, які займаються святами професійно. Діти напевно будуть раді появі у Вашому домі напередодні Нового року Діда Мороза зі Снігуронькою.

Крім того, дитину можна підключити до процесу створення та оформлення подарунку. Нехай він намалює картинку для тата (на це здатний малюк будь-якого віку), розповість віршик для бабусі чи навіть просто яскраво оформить подарунки для гостей. Щоб це здійснити буде потрібно не так багато: красива обгорткова папір, стрічки, ножиці, і, звичайно Ваша фантазія. Так процес підготовки і дарування перетвориться для ваших дітей в ще одне маленьке свято. І пам'ятайте про те, що подарована малюком картина або зліплена їм пластилінова скульптура цінна сама по собі, а не своєю художньою цінністю. Тому ніколи не дозволяйте собі глузливого або зневажливого ставлення до дитячих витворів. І вже, звичайно, потрібно повністю виключити ситуацію, коли малюк виявить свій шедевр, зім'ятим або поламаним у відрі для сміття на наступний день після свята.

Майбутній мамі - подарунок на майбутнє
Вибрати подарунок для майбутньої мами - теж завдання не з легких. Варіантів безліч. Причому практичні подарунки аж ніяк не виключаються. Але варто пам'ятати, що вагітність (особливо перша) - це друге дитинство. Час, коли жінка стає дуже чутливою, романтичної і трохи беззахисною. Тому краще в подарунку з'єднати і корисність і приємність.

Приправити цю страву невеликою кількістю приємної несподіванки і романтики просто необхідно. Хорошу службу послужать Ваша фантазія в написанні супровідних текстів до подарунків (простіше кажучи, листівкам).

Організувати сам процес вручення теж можна по-особливому (наприклад, підключивши до нього малюків, наряджених в новорічні костюми) Що стосується корисності, то такими для майбутньої мами завжди будуть: зручне взуття, косметика, парфумерія, книги та журнали про вагітність, пологи і виховання дітей, відеофільми на ті ж теми, ваги або тонометр, мобільний телефон. А приємний подарунок можна зробити, подавши майбутньої матусі величезну м'яку іграшку, красиве ошатне сукня чи костюм або диск з її улюбленими піснями. Тільки уявіть собі захоплення Вашої вагітної подруги, коли Ви запросіть її в самий модний у місті салон для майбутніх мам і малюків! А якщо Ви ще запропонуйте їй вибрати вечірню сукню, сарафан з палантином або ошатний брючний костюм на свій смак? Повірте, її радості не буде меж! Особливо, якщо Ви скажете, що це пишність вона зможе носити і після пологів.

Несподіваним подарунком для вашої вагітної подруги чи родички можуть стати також квиток на самий модний мюзикл або туристична путівка в теплу країну. Адже задумайтесь самі, як скоро ще вона зможе вирватися у світ або відпочити біля моря? Правда краще все-таки буде, якщо, готуючи подарунок, Ви попередньо поцікавитеся у неї, чого вона справді хоче, а що їй не потрібно абсолютно. Це буде цілком доречно в дано ситуації. Доповнити такий подарунок буде непогано купальником або пляжним комплектом для вагітних.

Крім того, не забороняється подумати і про посаг для майбутнього маминого улюбленця. Залежно від ступеня Вашої особистої прихильності до майбутньої мами, а також від бюджету, який виділений на подарунок, Ви цілком можете взяти на себе турботу про покупку таких великогабаритних подарунків, як коляска, ліжечко, стілець-стіл для годування, пеленальний столик або ванна. Менші, але не менш важливі подарунки: радіоняні (тепер з'явилися у продажу і відео-няні), рюкзак-кенгуру, ігрові килимки, аксесуари для годування та купання.

Такі дрібниці, як креми, шампуні, масла й інша дитяча косметика, ефектно упаковані, добре прислужаться як доповнення до основного подарунка.

Іграшка - подарунок для дитини на всі часи. Тут вже ніхто не заборонить Вам проявити свою фантазію. Важливо тільки пам'ятати, що вимоги до дитячих іграшок - особливі. Вони повинні бути з екологічних матеріалів, гарних яскравих кольорів та приємні на дотик. Якщо ж ваша знайома надміру забобонна, Ви можете просто піднести їй подарунковий ваучер, за яким вона зможе вибрати подарунки для малюка вже після пологів і на свій власний розсуд.

Тож успіхів Вам у даруванні і пам'ятайте, що найкращий подарунок той, який дарують з чистим серцем і добрими побажаннями!

Комментариев нет:

Отправить комментарий