Вибір ноутбука

Сучасний ноутбук відрізняється від звичайного комп'ютера тільки своїми габаритами і вагою. Що ж до функціональності сучасних ноутбуків, то, в більшості випадків, вона жодним чином не поступається функціональності персональних комп'ютерів. У цей час з'явився новий клас ноутбуків - мультимедійні ноутбуки, за допомогою яких можна не тільки працювати з офісними програмами, а й переглядати та редагувати відео, грати в найсучасніші 3D гри.

Характеристики мультимедійного або ігрового ноутбука

У мультимедійних ноутбуках найчастіше використовується процесор Pentium 4HT або Athlon XP, в бюджетні моделі - процесор Intel Celeron.

Для забезпечення повноцінної гри або перегляду відео, дисплей ігрового ноутбука повинен бути не менше ніж 14 дюймів, оптимальний розмір дисплея - 15 дюймів. Матриця ноутбука повинна мати високий дозвіл (не гірше SXGA + 1400x1050), високий рівень яскравості і контрасту, реалістичність перенесення кольорів і високу однорідність яскравості по дисплею - щоб його краю не здавалися темніше або світліше, ніж центральні точки. Також для того, щоб грати в ігри або переглядати відео могли декілька користувачів одночасно, дисплей мультимедійного ноутбука повинен мати великий кут огляду.

Бажаний обсяг жорсткого диска мультимедійного ноутбука становить 60-80 Гб, швидкість його обертання - 5400 або 7200 оборотів за хвилину.

Рекомендована пам'ять мультимедійного ноутбука - це DDR 333/400 об'ємом від 256 до 512 Мб і вище.

Більшість ноутбуків оснащені аудіокодека АС-97, які є аналогічними Аудіокодек, що використовуються у звичайних персональних комп'ютерах з інтегрованим звуком - для більшості ігрових програм цього звуку буде цілком достатньо. Однак любителі більш якісного звуку можуть придбати кращу звукову карту.

Чи не найголовнішою складовою ігрового ноутбука є потужна відео-карта. Тим більше що, на відміну від звукової карти, зовнішніх відео-карт поки не існує, і згодом замінити вбудований чіп на більш сучасний не можна. Оптимальне відео для мультимедійного ноутбука - це графічний контролер Radeon Mobility 9600 (M11) і nVidia GeForce FX 5700Go.

Пристрої позиціювання, якими здійснюється управління ноутбуком - Touchpad, pointing stick, досить зручні для навігації в офісних програмах або як допоміжні пристрої у випадку, якщо основне навантаження лягає на клавіатуру, джойстик або кермо. До того ж, підключивши USB-миша, можна користуватися і нею, і Touchpad одночасно. Складніше з клавіатурою - для більшості ігрових програм аркадного типу (симулятори, стрілялки тощо) клавіш не вистачає. Тому для забезпечення повноцінного процесу гри варто придбати ігровий маніпулятор (джойстик), підключити який можна за допомогою USB-порту, що є у всіх сучасних ноутбуках.

Комментариев нет:

Отправить комментарий