Як вибрати вікна

Сьогодні на ринку представлена велика кількість торгових марок профілів з ПВХ, як же зорієнтуватися в цьому різноманітті. Вибираючи фірму, з якою ви будете працювати, необхідно пам'ятати, що кінцевим продуктом є вікно, встановлене на об'єкті.

Висока якість вікон складається з якості трьох складових:

1. елементів (комплектуючих) самого вікна: профілю, фурнітури, ущільнювачів, стекол або склопакетів;
2. якісної зборки;
3. якісної установки.

Перш за все, слід звертати увагу на наявність у фірм переробників профілів сертифікатів відповідності ГОСТ Р на профілі, фурнітуру, скло, герметик. Тільки наявність цих сертифікатів може гарантувати якість і придатність застосування їх в Російських кліматичних умовах.

Відмінності технічних характеристик профілів різних торгових марок (дані з сертифікатів) настільки незначні, що ми не вважали за доцільне представляти їх увазі читачів. Опір теплопередачі вагається приблизно в межах 0,55-0,80 м2 · ° С / Вт. У виробників розроблені серії профілів з конструктивними особливостями, що дають різні, показники по звуко-та теплоізоляції. Але, необхідно звертати увагу, сертифіковані чи ті або інші типи профілів, тому що сертифікація є дорогим заходом, і виробники проходять її тільки для найбільш ходових позицій.

Можна з упевненістю сказати, що з профілю будь-якої торгової марки, що пройшов сертифікацію, можна зібрати якісне вікно.

Крім технічних характеристик профілів, істотними для виробництва якісних вікон є також такі чинники, як технічна та консультаційна допомога фірм-виробників. Багато фірм, що прийшли на Російський ринок, надають своїм партнерам не лише рекламну підтримку і допомогу в маркетингу, але й навчають співробітників в спеціально створених для цього навчальних центрах, проводять семінари, забезпечують навчальними матеріалами, перекладеними на російську мову, здійснюють контроль якості готових виробів. А також відкривають свої представництва на місцях, де можна одержати екстрену технічну допомогу.

Фірми, що давно працюють на ринку Росії, вже добре знають кліматичні особливості нашого регіону, конструктивні особливості наших споруд як нових, так і реконструюються. Ті з фірм, хто зацікавлений в довгостроковій співпраці, спеціально розробляють профілі для Росії, з урахуванням наших особливостей, а також монтажні вузли.

Встановлення вікон поки ще є найслабшою ланкою в ланцюжку: комплектуючі, збірка, монтаж. Якісно встановлюють вікна, ті фірми, які пройшли навчання у західних партнерів і набули досвіду монтажу. Наприклад, компанія KALEVA вже давно має власні центри навчання і не покладається на сторонніх установників, а дає клієнтові повний спектр послуг і, відповідно, єдину гарантію на самі вироби плюс їх монтаж.

На закінчення, ми хотіли б перелічити найбільш відомі торгові марки профілів ПВХ, які в даний момент присутні на російському ринку: Veka, Rehau, KBE, Gealan, Trocal, Pakpen, Thyssen, Pimas, Brugmann, Pimapen та іншi.

Комментариев нет:

Отправить комментарий